Het Julientje: een Gentse frietspecialiteit

Frituren en snackbars combineren al decennialang bestaande snacks tot iets nieuws op het menu. Het ‘Julientje’ werd bekend in het Gentse uitgaansleven, maar is nu ook in tal van andere frituren en snackbars in het land te vinden.

Wat is een Julientje?

Een Julientje is een Gentse frietspecialiteit die bestaat uit:

Het wordt vaak geserveerd in een papieren zak of in een kartonnen bakje.

een Julientje met mayonaise

Het ontstaan van het Julientje

Het Julientje werd voor het eerst gemaakt in de frituur “De Gouden Saté” te Gent. Eerst heette deze snack de ‘Hugo Claus’, naar de gelijknamige Vlaamse schrijver. Maar sinds de oorspronkelijke eigenaar van de frituur, Julien Taghon, overleedde in 2013, kreeg de snack deze eervolle naamverandering. Het Julientje werd al snel populair in het Gentse uitgaansleven en waaide doorheen de jaren over naar vele frituren in ons land.


Het Julientje is een heerlijke en betaalbare snack. Het is een goede manier om friet nog lekkerder te maken. Daarnaast is het gemakkelijk te bereiden en voegt het iets vernieuwends toe aan je menu.