Kapsalon met Anda sauzen

De kapsalon is een klassieker in snackbars en frituren. Smeuïge frietjes, sappig vlees, frisse groenten en natuurlijk: een overheerlijke saus om het geheel af te maken. Met de ambachtelijke sauzen van Anda geef je dit gerecht nét dat tikkeltje meer.

Ingrediënten

  • 200 g goudgele frietjes, vers gebakken

  • 100 g kebabvlees of shoarma (rund, kip of gemengd)

  • 50 g geraspte kaas (bijv. jonge Gouda)

  • 1 handje ijsbergsla, fijngesneden

  • 2 schijfjes tomaat

  • 2 schijfjes komkommer

  • Rode ui (in fijne ringen)

  • Anda Andalouse

Bereidingswijze

  1. Bak de frietjes krokant op 175°C en laat ze even uitlekken.

  2. Bak het vlees in een pan met een beetje olie tot het mooi goudbruin is.

  3. Verdeel de frietjes in het kapsalonbakje en schep het vlees er bovenop.

  4. Bestrooi met kaas en zet kort onder de salamander of grill tot de kaas smelt.

  5. Werk af met verse groentjes zoals sla, tomaat en komkommer.

  6. Dresseer met een royale portie Anda-saus naar keuze.

Saustip van het huis

  • Voor een klassieke kapsalon: Andalouse – dik, smeuïg en met het originele recept van de uitvindster zelf.

  • Voor een kapsalon kip: combineer Aïoli met een beetje Samurai voor wat extra pit.

  • Voor een exotische twist: gebruik Brazil voor een zoet-pikante combinatie.

Kapsalon met Anda sauzen