In the spotlight: Frituur ’t Rond Punt Alken

Frituur ’t Rond Punt Alken

  • Uitbater: Mevr. Huy Ying
  • Adres: Steenweg 102b, 3570 Alken
  • Website: rondpuntalken.be

Deze maand bezochten we Frituur ’t Rond Punt in Alken. De eigenares, mevrouw Huy Ying, baat deze frituur uit sinds 2016. In dit interview onthult ze de sleutels tot haar succes en de reden waarom ze met Anda werkt.


Wat spoorde jou aan om een frituur uit te baten?

Ik had zelf al een zaak in Nederland als kapster maar ik wou graag iets nieuws proberen in België. De horeca sprak me aan omdat dit een gemakkelijke sector is om in te stappen. In 2016 maakte ik de keuze om deze frituur over te kopen en uit te baten.

Wat vind je het leukste aan friturist zijn?

Het contact met de klanten vind ik persoonlijk het leukste. Het is niet iedere dag hetzelfde omdat mijn frituur aan een drukke steenweg in Alken is gelegen. Er is dus veel doorgaand verkeer langs alle richtingen. Daarnaast ben ik ook graag mijn eigen baas.

Hoe garandeer je een hoge kwaliteit aan de klanten?

Ik werk met verse producten die ik vaak zelf bereid om aan de klanten te verkopen. Wat niet verkocht is wordt dan weggegooid. Ik maak ook zelf verse gerechten klaar die wij extra aanbieden, zoals vidée en koude schotels.

Wat is je sleutel tot succes?

De prijs-kwaliteitsverhouding. Ten opzichte van de concurrenten in de buurt zijn onze frituurartikelen iets goedkoper. Maar dit gaat natuurlijk niet ten koste van de kwaliteit die wij bieden. De kwaliteit zorgt ervoor dat onze klanten blijven terugkomen. Tevens gaan wij altijd behulpzaam en vriendelijk met de klanten om.

Waarom werk je met Anda Sauces?

De kwaliteit van de sauzen is uitstekend. Ik heb nog nooit problemen ondervonden zoals het terugsturen van sauzen. Bij de concurrentie is dit echter wel al gebeurt. Wat de prijs betreft is Anda ook goed gelegen in de markt. Daarnaast zorgen de service en promoties ervoor dat het prettig samenwerken is.

Welke sauzen worden het meest verkocht in jullie frituur?

De mayonaise maison is duidelijk de best verkochte saus van Anda. Recentelijk ben ik ook naar de Hannibalsaus van Anda omgeschakeld en dat verkoopt ook goed.

Wat maakt jullie frituur speciaal?

De ruime zitplaatsen en parking zorgen voor een brasserie atmosfeer wat de klanten enorm appreciëren. En zoals eerder genoemd, onderscheiden wij ons ook met verse gerechten zoals bijvoorbeeld een vidée of stoofvlees schotel.

Meer Posts