5 Tips om de omzet in je zaak te verhogen
De corona-crisis komt voor elke horeca-zaak hard aan. Om als horeca-ondernemer te overleven in de corona-tijd, moet je je horecazaak wel aanpassen. In dit artikel ontdek je de mogelijkheden om de omzet van jouw zaak te verhogen tijdens deze barre tijden.
Tip 1: Telefonisch of digitaal bestellen voor take-away
Stel uw menu beschikbaar voor telefonische of online bestellingen. Dit zorgt voor meer comfort en veiligheid voor je klanten
Tip 2: Elektronisch betalen via Payconiq
Zorg dat uw klanten elektronisch kunnen betalen in uw zaak. Dit zorgt voor meer gemak voor uw klanten en geen overdaad aan cash in uw zaak.
Tip 3: Verras je klanten met gratis nieuwe sauzen
Geef uw klanten systematisch nieuwe sauzen mee om uit te proberen naast de gekende andalouse of mayonaise. Zo zal je de klantenverwachting overtreffen en hen nieuwe smaken uittesten. Dit kan leiden tot meer sauzenverkoop (en verschillende sauzen) in jouw zaak.
Tip 4: Pas je prijzen aan met standaard 1 saus inbegrepen
Biedt uw klanten een pakketprijs inclusief saus. Op deze manier is er geen overdadige extra kost voor uw klanten en is er meer marge voor u.
Tip 5: Denk na over combo’s om klanten makkelijk te laten kiezen
Stel vaste menu-combinaties voor (small-medium-large) om klanten meer te laten kopen. Dit zorgt voor meer gemak voor je klanten om te kiezen en meer kans om grotere bestellingen te krijgen.
Bijvoorbeeld:
- Small: kleine friet + 1 saus + 1 vlees
- Medium: medium friet + 2 sauzen + 1 vlees
- Large: grote friet + 2 sauzen + 2 vleesjes