Broodjeszaak Pickels

In ons recente interview met Cindy, de trotse eigenares van Broodjeszaak Pickels in Asse, ontdekten we het inspirerende verhaal achter haar beslissing om een broodjeszaak te beginnen. Na jarenlang te werken in sales en marketing voor beursgenoteerde bedrijven, besloot Cindy een nieuwe weg in te slaan door haar eigen zaak te openen.


Wat spoorde je aan om een broodjeszaak te beginnen?

Ik heb altijd voor grote beursgenoteerde bedrijven gewerkt, waar ik verantwoordelijk was voor sales en marketing. Door een bedrijfsverhuizing werd het woon-werktraject echter onhaalbaar en besloot ik loopbaanbegeleiding te volgen. Uit deze begeleiding werd duidelijk dat ik creatief en ondernemend was, en dit bracht me op het idee om als zelfstandige aan de slag te gaan. Ik zag een unieke kans in het idee van een broodjeszaak, omdat verschillende mensen in de omgeving nog steeds een goede broodjeszaak misten. Zo ontstond Broodjeszaak Pickels, dat nu al 7 jaar een succes is.

Wat vind je het leukste aan eigenaar zijn van een broodjeszaak?

De leukste aspecten van het besturen van een broodjeszaak zijn het ondernemen en innoveren. Ik geniet ervan om werknemers aan te sturen en contact te hebben met leveranciers. Ook het contact met klanten vind ik geweldig. Daarnaast ben ik ook enthousiast over alle aspecten van marketing, zowel op social media als de visuele aspecten van de zaak. Geen enkele dag is hetzelfde, wat het avontuur zo boeiend maakt.

Wat is de sleutel tot je succes?

Voor mij is de sleutel tot het succes heel simpel: kwaliteit en goede service. Ik hecht er veel belang aan om iedereen een vriendelijke begroeting en glimlach te geven. Niet alleen moeten de broodjes van goede kwaliteit zijn, maar klanten moeten zich ook welkom voelen. Ik ben trots dat klanten zich vertrouwd genoeg voelen om hun mening te delen en eventuele tekortkomingen aan te geven. Kwaliteit spreekt voor zichzelf, met knapperige broodjes, verse producten en smaakvolle sauzen.

Hoe garandeer je een hoge kwaliteit aan de klanten?

Eerst en vooral kies ik zorgvuldig mijn leveranciers. Daarnaast werk ik ook samen met de plaatselijke slager en worden groenten en fruit dagelijks geleverd. Alles wordt in huis verwerkt, van het schoonmaken en snijden van groenten tot het dagelijks bereiden van verse soepen en salades. Ik bied een veelzijdig menu aan, inclusief een broodje van de maand.

Waarom werk je met Anda Sauces?

In het begin werkte ik met een bepaalde sausleverancier, maar na enige tijd wilde ik de markt vergelijken op het gebied van kwaliteit en prijs. Na een test kwam ik uit bij Anda en heb ik besloten over te schakelen op de belangrijkste sauzen van dit merk.

Welke saus wordt het meest verkocht?

De tomato ketchup is de absolute topper, vooral in combinatie met het populaire broodje “Balleke Spéciale”. De Andalouse-saus volgt als een nauwe tweede in populariteit.

Hoe onderscheidt Pickels zich van andere broodjeszaken?

Mijn vermogen om mij te onderscheiden van andere broodjeszaken is te danken aan mijn focus op kwaliteit en service, evenals mijn sterke online aanwezigheid. Ik begrijp dat klanten tegenwoordig meer gemak en efficiëntie verwachten, daarom heb ik een innovatieve App ontwikkeld waarmee bedrijfswerknemers zelf hun broodjes kunnen bestellen en betalen. Dit biedt niet alleen een probleemloze ervaring voor bedrijven, waarbij de bestellingen rechtstreeks bij hen worden afgeleverd, maar ook voor particulieren, die gemakkelijk hun bestelling kunnen afhalen of laten bezorgen. Door gebruik te maken van dit systeem kan ik een naadloze en gepersonaliseerde service bieden die de verwachtingen van zowel bedrijfs- als particuliere klanten overtreft.

Bekijk ons aanbod aan sauzen