In the spotlight: Frituur Chez Clémentine

frituur chez clementine

Frituur Chez Clémentine

Deze maand interviewden wij de eigenaar van Frituur Chez Clémentine te Ukkel. Philippe is trots dat zijn zaak de eerste eco-verantwoorde frituur is van België. Zo heeft hij alles in het werk gesteld om de CO2-uitstoot van zijn frituur tot een minimum te beperken. Ontdek in dit interview hoe zijn hij te werk gaat.


Wat vind je het leukste aan friturist zijn?

Wat ik het leukst vind aan dit vak, is de verscheidenheid aan keukens. Ik vind het heerlijk om met verschillende producten en smaken te werken. Ook vind ik het leuk om ideeën te delen met andere koks en om met klanten om te gaan. Ik vind het altijd leuk om te zien hoe ze genieten van hun eten.

Wat is de sleutel tot je succes?

Een succesvolle frituur opbouwen is geen sinecure. Het vergt hard werken, toewijding en een duidelijke visie. Voor Chez Clémentine zijn er tal van essentiële elementen:

Een langetermijnvisie is het belangrijkste. Dit helpt me om beslissingen te nemen die in het belang van de frituur zijn, ook als die op korte termijn niet altijd voordelig zijn.

Een voorzichtige omgang met geld is ook belangrijk. Zo moet ik investeren in mijn frituur, maar ook voorzichtig zijn met mijn uitgaven. Continue investeringen zijn nodig om mijn frituur te laten groeien en verbeteren. Ik moet altijd nieuwe dingen proberen en te blijven innoveren. Dit helpt me om mijn frituur te onderscheiden van de concurrentie en om aan de veranderende behoeften van mijn klanten te voldoen. Daarnaast betekent innovatie ook op de hoogte blijven van de laatste trends en ontwikkelingen in de frituurbranche. Dit helpt me om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen die mijn klanten zullen waarderen.

Tot slot zijn een jaarlijkse evaluatie en nauwkeurige administratie ook van essentieel belang.

Hoe garandeer je een hoge kwaliteit aan de klanten?

Ik doe er alles aan om mijn klanten een hoge kwaliteit aan te bieden. Zo zorg ik voor een goed voorraadbeheer en een strakke logistiek. Bovendien is versheid een van de belangrijkste factoren voor kwaliteit. Ik werk alleen met leveranciers die mij kunnen garanderen dat mijn producten zo vers mogelijk zijn. Ten slotte wil ik ervoor zorgen dat mijn producten veilig en gezond zijn. Ik voldoe daarom aan alle AFSCA-normen. Dit is een garantie voor mijn klanten dat mijn producten voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen.

Waarom werk je met Anda Sauces?

Ik werk met Anda omdat ik vind dat de sauzen van Anda de lekkerste op de markt zijn. Ze hebben een heerlijke smaak en zijn van consistente kwaliteit. Daarnaast is Anda een Belgisch bedrijf, wat ik belangrijk vind.

Welke saus wordt het meest verkocht?

De populairste Anda-sauzen in mijn frituur zijn Andalouse, Hamburger en Samurai.

Wat maakt jouw frituur uniek?

Mijn frituur is de eerste eco-verantwoorde frituur van België. Ik heb alles in het werk gesteld om de CO2-uitstoot van mijn frituur tot een minimum te beperken. Van de bouw van het gebouw tot de gekozen ingrediënten, inclusief de gebruikte materialen, is alles ontworpen om het milieu te respecteren.

Meer Posts