In the spotlight: Frituur Dorpshuys

frituur dorpshuys eigenaars

Frituur Dorpshuys

Deze maand interviewden wij de eigenaren van Frituur Dorpshuys te Peer. Ingrid en Philippe hebben eerder al als collega’s gewerkt in een andere frituur. Tijdens een informeel drankje ontstond het idee om samen een eigen frituur te starten. Het geheim van hun succes is hun vriendelijke benadering en het gebruik van zorgvuldig geselecteerde producten en kwalitatieve sauzen. Ontdek in dit interview waarom hun frituur meer is dan alleen een frietzaak.


Wat spoorde jullie aan om een frituur uit te baten?

Wij komen allebei oorspronkelijk uit Dilsen-Stokkem en hebben eerder al als collega’s gewerkt in een andere frituur. Tijdens een informeel drankje ontstond het idee om samen een eigen frituur te starten. Nu zijn we niet alleen buren, maar ook zakelijke partners geworden. Dankzij onze huidige leverancier ‘Van Zon’ hebben we een perfect pand kunnen vinden in Peer, waar we nu succesvol onze eigen frituur runnen.

Wat vinden jullie het leukste aan friturist zijn?

Hetgeen wij het leukste vinden aan het runnen van een frituur is het contact met de klanten en natuurlijk het kunnen maken van heerlijke frietjes. We zijn altijd op zoek naar nieuwe smaken en innovaties, zoals het combineren van Anda sauzen met burgers en het maken van koude salades om op broodjes te smeren en pasta’s.

Wat is de sleutel tot jullie succes?

Onze sleutel tot succes ligt in onze voortdurend vrolijke, opgewekte en vriendelijke benadering van de klanten. Wij stellen altijd de klanten voorop en houden weinig rekening met onze eigen belangen. Het belang van klanttevredenheid staat centraal bij ons.

Hoe garanderen jullie een hoge kwaliteit aan de klanten?

Om een hoge kwaliteit aan onze klanten te kunnen garanderen, selecteren we zorgvuldig de producten waarmee we werken. We hebben wekelijks nieuwe verse producten voor onze frituur. Daarnaast worden de warme sauzen, zoals stoofvlees, goulash en vidée, wekelijks vers op grootmoeders wijze gemaakt.

Waarom werken jullie met Anda Sauces?

Het begon allemaal met het vergelijken van verschillende soorten mayonaises. Meteen waren we onder de indruk van de dikke en smakelijke Anda-mayonaise, die perfect op de frieten bleef liggen. Hierdoor werden we nieuwsgierig en besloten we om het volledige assortiment van Anda te proeven en te vergelijken. Tot onze vreugde waren de burgersauzen ook meteen een favoriet. Bovendien waarderen we de handige verpakkingen, die geen gedoe met leegpersen aan het einde met zich meebrengen.

Welke saus wordt het meest verkocht?

De meest verkochte Anda saus in onze frituur is de Mayonaise. Daarnaast is de Cocktail populair. Voor de burgers zijn de Smokey Barbeceu en Jim’s (huisburger) de bestsellers.

Wat maakt jullie frituur uniek?

Onze frituur is meer dan alleen een frietzaak. Het is een dorpsfrituur waar je ook kunt eten en drinken, vergelijkbaar met een brasserie of café. Daarnaast hebben we ook drie foodtrucks, waardoor we een sterke band met de klanten kunnen opbouwen en zelfs frietjes bij hen aan huis kunnen bezorgen.

Meer Posts