In the spotlight: Frituur MnM

Frituur MnM

  • Uitbater: Maarten Marcoen
  • Adres: Sint-Kwintensstraat 9, Wommersom

Wij gingen op bezoek bij frituur MnM te Wommersom. In dit interview legt Maarten uit hoe hij te werk gaat in zijn frituur en wat hij van Anda sauzen vindt.


Wat spoorde jou aan om een frituur uit te baten?

Vanaf mijn 16e werkte ik als jobstudent in een frituur tijdens de weekends. Dit sprak mij enorm aan omdat je continu bezig bent met zowel het bereiden van gerechten als met het ervoor zorgen dat de klanten het naar hun zin hebben. Door deze studentenjob ben ik steeds meer het vak van friturist beginnen te ontdekken en zo een passie en liefde voor frietjes beginnen te ontwikkelen. Nadat mijn schoolcarrière afgelopen was had ik de mogelijkheid, mede dankzij mijn ouders, om een eigen zaak op te starten. Deze kans heb ik meteen gegrepen. Nu kunnen we zelf onze klanten verwennen met al onze lekkere gerechten. Wij halen hier zelf veel voldoening uit.

Wat vind je het leukste aan friturist zijn?

Het leukste aan friturist zijn is met de klanten omgaan en lekkere Belgische frietjes bereiden. Het contact met de klant is het fijnste en tevens het belangrijkste aspect van ons vak. Daarnaast is het leuk om nieuwe producten die op de markt komen uit te proberen. Het is prettig om dit ook te kunnen delen met onze klanten.

Hoe garandeer je een hoge kwaliteit aan de klanten?

Ik verkoop enkel producten die ik zelf ook graag eet. De producten waar je zelf niet achter staat kan je moeilijk verkopen aan de klanten. Ook blijven wij steeds met dezelfde merken werken zodat de smaken niet veranderen. We maken alle gerechten zelf, zoals stoofvlees, vidée, goulash, en balletjes in tomatensaus.

Welke sauzen worden het meest verkocht in je frituur?

Er zijn een aantal sauzen waar wij veel van verkopen, maar frietsaus, mayonaise maison, tartaar maison, andalouse, samurai en riche zijn onze absolute toppers. Alle Anda sauzen zijn zowel lekker bij frietjes als bij snacks of bij gerechten.

Wat is je sleutel tot succes?

Voor een frituur zijn er drie elementen die het succes bepalen: 1= kwaliteit, 2= vriendelijkheid, 3= hygiëne. Met deze drie kwaliteiten kan je al gauw aan de slag. Het woord succes gebruik ik liever niet omdat dit voor mij betekent dat je alles wat je wil al bereikt hebt. Ik druk succes liever uit als het voldoen aan de verwachtingen van de klanten die bij ons een frietje bestellen. Ik zeg altijd tevreden klanten zorgen voor een tevreden friturist.

Waarom werk je met Anda Sauces?

Wij werken vooral met Anda omdat de sauzen ambachtelijk bereid worden met kruiden en specerijen. Anda is bovendien heel betrouwbaar. Ze hebben altijd alle sauzen op voorraad en ook tijdens de corona-crisis hebben ze steeds alle sauzen kunnen blijven leveren. De beste sauzen op de markt vandaag zijn voor mij nog altijd dezen van Anda.

Wat maakt jouw frituur speciaal?

We hebben een uitgebreid assortiment om uit te kiezen: van snacks tot koude schotels, warme en koude broodjes, burgers, grill- en huisgemaakte gerechten. Ook hebben we een breed hamburger assortiment. Je kan kiezen uit de traditionele hamburgers maar ook uit onze speciale burgers die bereid worden op onze houtskoolgrill. Daarnaast beschikken wij over een speelhoek voor kinderen zodat zij niet constant moeten stilzitten op een stoel en zich kunnen uitleven in de speelhoek terwijl de ouders rustig wachten op hun bestelling. Tot slot kunnen klanten ook online bestellen. Zij krijgen een melding 10 minuten voor de bestelling klaar is dat ze mogen vertrekken en dus op tijd in de frituur zijn om hun bestelling op te halen.

Meer Posts